Allah masih di sisi~

Standard

Salam..kpd shbt2 skalian btul2 mntk maaf krn da lame sgt2 x anta entry….ni smua ktrbatasan wktu yg xdpt dielakkn…trlalu byk amanah yg trkendong di bahu ni…smua yg akn dipertnggunjwbkn oleh Allah. Hri ni adalah antara hari yg bahagia bg aku…nape? ad org mrisik ke? xdala tp klu ad pn mngkin rsikn tu dr Allah…lg best kn

Aku btul2 xdpt nk bg pngisian ntuk entry ali ni tp juz wanna share somethin’…bbrp hari sblum ni aku agk tension..down, n quite depress…trlalu byk tnggungjwp yg prlu digalas….mslh org laen lg…smpi bdn pn xdpt kprluan istirehat yg smpurna…terasa sgt dlm ksibukan ni betapa masa 24 jm tu aku rase cm skejap..pndng skeliling ad yg bley gi KK, ad yg bley borak2 ngan member2…buat aku irihati kenepa mereka ad klpangan waktu sebegitu bnyk…aku trkejar-kejar ke hulu hilir….Ssh when u re on leadership..sape ckp sng….Aku x suke name ats krts je..kerja habuk tarak..ats dunia mngkin bley trsengih sbb glemer tp kt akhirat trnganga bila allah soal…

Sedey bila shbt prjuangn jauh dr lpngn prjuangan..knapa hati kami tidak bertautkah? atau mngkin disebabkn kelemahan aku dlm memimpin…aku xmampu nk mengadu stiap mslh kt smua org…aku tau mngkin xsmua brperasaan sepertiku…Perjuangan tu mmg pahit jd mmgla rmi yg x brani mnelan kpahitannya…kdg2 trasa trfkir jgk adakah aku trut akn meningglkn lpngn ni…tp ni da mcm urat nadiku sndri …lpngn ni yg mngenalkan aku erti sbnr khidupan….dan matlamat utama di pengakhiran riwayat hidupku…

Bbrp ni aku tkut Islam yg kubawa akn jd ftnh ble mana dtg lwt ke kelas..lmbt submit repot dn sbgnya…I’m sory sir, I’m sory frens..aku akui kdg2 ksibukn ni bley mlalaikan tp lately ni kesibukn brtmbh bile kita trpaksa mennggung beban tgsn org laen…Aku tkut masa ksibukanku melebihi  masa ntuk aku brmunajat kpd Allah tp hari ni Allah prove dat he answer my prayers…dye byr blek smua ksedihan aku…Satu hari bila mana aku merasakn Allah d sisiku dr bngun tido smpi lelap mata ckup ntuk mnggantikn sgl pnt lelahku malah nilainya lbey baek dr 20 thn khidupnku yg lalu…I LOve U ALLah~

3 responses »

  1. Allah will always be with you.. be strong and always pray that Allah will not left you no matter how bad..
    sometimes u see, life is so hard and all the works have stolen our spirit and the heart who always seek for ALlah’s attention. We let our mind to focus on the works and the problem that we facing on the ad dunya and having a little time to ponder our deeds as the time was really short to do so.
    so cry more, when u have time to do so.. cry more to seek Allah forgiveness, cry more to ask Him for hidayah. Allah will always be there for you my dear. i am also hope same goes to me. i just need to be strong-strong enough to be independent..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s